Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську суд знову зупинив заборону реєстрації «Опозиційного блоку» в області


(архівне фото)
(архівне фото)

Івано-Франківський окружний адміністративний суд знову зупинив рішення обласної ради про заборону реєстрації в області організації партії «Опозиційний блок». Було відхилене клопотання обласної ради про скасування легалізації партії на час судового спору між нею і облрадою.

Відхилене і клопотання стати учасниками спору на стороні обласної ради представників «Народної самооборони» та «Правого сектору», які мотивували це прагненням «представляти волю та інтереси громади».

Водночас суд залучив як третю сторону без самостійних вимог на стороні відповідача головне управління юстиції в області. Саме цей орган мав виконати рішення сесії про скасування державної реєстрації обласного осередку «Опозиційного блоку».

Суд також оголосив перерву у цій справі до 13 серпня.

У судовому засіданні взяв участь голова обласної ради Василь Скрипничук. За його словами, «цей суд має показати людям, що з нами хочуть судитися ті, хто нас убиває». «Наша облрада ухвалила добре рішення, ми маємо ще десяток клопотань до суду і хочемо довести, що правда на нашому боці», – заявив він.

Скрипничук вважає, що за вказівкою тих, хто представляє «Опозиційний блок», на Майдані вбивали людей, і зараз варто поцікавитися, «кого вони фінансували і фінансують досі».

В «Опозиційному блоці» рішення Івано-Франківської облради вважають незаконним і таким, яке, як мовиться на сайті партії, «порушує всі сучасні демократичні принципи та європейські цінності».

У квітні сесія Івано-Франківської обласної ради ухвалила рішення про заборону легалізації та діяльності на території області Партії регіонів, Комуністичної партії, «Опозиційного блоку» та Партії розвитку. У свою чергу, «Опозиційний блок» вимагав розпуску Івано-Франківської обласної ради, а згодом подав позов «із метою захисту прав громадян на свободу об’єднання в політичні партії та скасування незаконного рішення». У червні почався розгляд цього позову в Івано-Франківському окружному адміністративному суді.

XS
SM
MD
LG