Доступність посилання

ТОП новини

АТО: доба почалась з обстрілів бойовиками позицій ЗСУ зі стрілецької зброї


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у п’ятницю вранці повідомляють, що нова доба на частині Донбасу почалася з продовження збройних провокацій з боку бойовиків і обстрілів ними позицій ЗСУ. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Після півночі 31 липня бандити продовжили збройні провокації, використовуючи здебільшого стрілецьку зброю», – зазначили в прес-центрі.

За даними штабу АТО, з вечора четверга обстріли бойовики здійснювали поблизу населених пунктів Опитне, Водяне, Яснобродівка, Мар’їнка, Луганське, Станиця Луганська, Гостре.

Загалом протягом 30 липня незаконні збройні формування 105 разів порушили режим тиші, використовували міномети, танки, БМП, стрілецьку зброю і гранатомети, зауважили в штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в щільному обстрілі ЗСУ Горлівки, в результаті чого, як вони кажуть, є людські жертви і значні руйнування.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG