Доступність посилання

ТОП новини

Питання про трибунал щодо МН17 буде порушене знову – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

П'ять країн, які розслідують обставини авіакатастрофи літака «Боїнг-777» в небі над Донбасом торік – Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, – знову спробують отримати схвалення Ради безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу. Про це в інтерв’ю агентству Associated Press сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Через два місяці у нас буде остаточний звіт (про результати розслідування –​ ред.), і що скаже через два місяці Росія? Ми, безумовно, спробуємо ще раз заручитися підтримкою всього світового співтовариства», – сказав Клімкін.

Павло Клімкін наголосив, що мета створення трибуналу не у тому, щоб «притиснути Росію», а щоб відшукати правду і домогтись справедливості, якої, зокрема, жадають і родини жертв.

29 липня на засіданні Ради безпеки ООН за проект резолюції про створення міжнародного трибуналу у справі про загибель пасажирського «Боїнга-777» на Донбасі проголосувало 11 членів Ради, троє утрималися, а ще один член, Росія, проголосувала проти, заблокувавши її.

За попередніми даними міжнародного розслідування, очолюваного Нідерландами, літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з ракетної установки «Бук» із території, контрольованої сепаратистами на сході України. Москва і сепаратисти заперечують будь-яку причетність до цієї авіакатастрофи.

Пасажирський «Боїнг» компанії Malaysian Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі 17 липня 2014. Загинули всі 298 людей, які були на борту літака.

XS
SM
MD
LG