Доступність посилання

ТОП новини

Делегат Конгресу в Анкарі від Росії: кримські татари повинні отримати автономію


Ерік Кудусов
Ерік Кудусов

Голова правління Земляцтва кримських татар Москви Ерік Кудусов, який прибув на II Всесвітній конгрес кримських татар в Анкарі, має намір заявити російській владі про необхідність кримськотатарської автономії.

У коментарі проектові Радіо Свобода «Крим.Реалії» він повідомив, що після повернення з Конгресу в Росію він буде «говорити про реабілітацію кримських татар». «А це значить, що повинна бути автономія кримських татар. Методами репресії мене не зломили. Їм (російській владі – ред.) доведеться мене вислухати. Я хочу діяти через Путіна», – сказав він.

На питання, хто повинен стати президентом Конгресу, Кудусов відповів, що в 2009 році він був проти обрання на цю посаду Рефата Чубарова. «За цей час він змінився, і я не знаю кандидата, який зміг би його замінити», – сказав він.

II Всесвітній конгрес кримських татар пройде в Анкарі (Туреччина) 1–2 серпня. Делегати і гості форуму почали прибувати в Анкару 31 липня.

Після анексії півострова Росією з 27 лютого 2014 року до сьогодні 15 тисяч кримських татар були змушені залишити Крим. Лідерам кримськотатарського народу заборонений в’їзд до Криму, а Курултай і Меджліс кримськотатарського народу позбавлені можливості продовжувати свою діяльність, їхні активи конфісковані.

XS
SM
MD
LG