Доступність посилання

ТОП новини

Аваков обіцяє знайти замовників нападів на активістів, які викривають корупціонерів


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв знайти замовників нападів на активістів-борців з корупцією. Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і Першого Суспільного.

Крім того, очільник МВС Аваков попросив журналістів надати йому додаткову інформацію про такі напади.

«Якщо у вас є будь-яка конкретна додаткова інформація, яка б могла допомогти нам, то давайте. Тут нічого такого, я з тих, хто допоможе вам у цій ситуації», – сказав Аваков журналістам «Схем».

Лише в програми «Схеми» за останні півроку були три випадки нападів на активістів-антикорупціонерів. Як заявляють журналісти, ці люди фактично допомагали правоохоронцям робити їхню роботу ціною власного здоров’я. Так 23 липня біля власного будинку напали на Олександра Кулібабчука, голову ОСББ житлового комплексу «Річ Таун». Він і його дружина допомагали «Схемам» розкривати корупційні оборудки мера сусіднього Ірпеня Володимира Карплюка.

За два тижні до цього, 10 липня, невідомі напали на Олександра Ніколайчука, який бореться проти незаконного видобутку бурштину на Житомирщині. А в січні 2015-го нападники побили вікна у будинку Віктора Бархоленка, який допомагав журналістам викрити незаконне відчуження бучанського лісу на Київщині.

XS
SM
MD
LG