Доступність посилання

ТОП новини

Кримські делегати їдуть на конгрес в Анкару у футболках із портретом арештованого Чийгоза


Делегати II Всесвітнього конгресу кримських татар прибувають в Анкару у футболках із портретом арештованого в анексованому Росією Криму заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза і написом англійською «Свободу Ахтему Чийгозу».

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», у другій половині дня 31 липня до столиці Туреччини прибув літак з Києва з основною частиною делегації на чолі з президентом Конгресу, головою Меджлісу Рефатом Чубаровим.

У складі делегації також власник медіахолдингу ATR, бізнесмен Ленур Іслямов, радник голови Меджлісу по Туреччині Ісмет Юксель.

Очікується, що ближче до вечора в Анкару прибуде лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента України у справах кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

30 липня в Анкару прибув з Росії голова правління Земляцтва кримських татар Москви, письменник Ерік Кудусов.

Конгрес пройде 1-2 серпня в готелі Bilkent у столиці Туреччини.

Після анексії Криму Росією з 27 лютого 2014 по сьогоднішній день 15 тисяч кримських татар були змушені залишити Крим. Лідерам кримськотатарського народу заборонений в’їзд до Криму, а Курултай і Меджліс кримськотатарського народу позбавлені можливості продовжувати свою діяльність, їхні активи конфісковані.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року в рамках розслідування кримінальної справи за звинуваченням в організації «масових заворушень» 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.

XS
SM
MD
LG