Доступність посилання

ТОП новини

Грузія уточнила, що приєдналася до частини санкцій щодо Росії ще минулого року


У Грузії заперечили повідомлення засобів інформації, ніби Тбілісі приєднався до нових санкцій Європейського союзу щодо Росії. Як уточнив заступник міністра закордонних справ, спецпредставник прем’єр-міністра Грузії з урегулювання відносин із Росією Зураб Абашидзе, йдеться про рішення Тбілісі, ухвалене ще рік тому.

При цьому, звернув увагу Абашидзе, Грузія приєдналася тоді тільки до одного пакета санкцій ЄС, тому зараз Росія не має ніяких підстав робити якісь нові обмежувальні кроки.

Така реакція пролунала у Тбілісі по тому, як у Росії речник президента Дмитро Песков заявив про можливість запровадження Москвою нових заходів у відповідь щодо Грузії після повідомлень про «приєднання цієї країни до нових санкцій».

У такій формі деякі засоби інформації протрактували оприлюднене днями повідомлення Ради ЄС про те, що низка країн – не членів Євросоюзу, серед яких і Грузія, приєдналася до продовження ще на рік обмежувальних заходів Європейського союзу у відповідь на незаконну анексію Росією Криму й Севастополя. При цьому ні про які нові санкції там не йшлося.

Крім того, тоді ж Рада ЄС повідомила і про те, що група країн – не членів Євросоюзу приєдналася і до продовження ще на півроку іншого пакета обмежувальних заходів Європейського союзу – у відповідь на дії Росії, спрямовані на дестабілізацію становища в Україні. У цьому списку Грузії вже немає.

XS
SM
MD
LG