Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Британії: у смерті Литвиненка адвокат його вдови звинуватив Путіна


Олександр Литвиненко, фото 2004 року
Олександр Литвиненко, фото 2004 року

Адвокат удови колишнього радянського і російського спецслужбіста Олександра Литвиненка, вбитого в Лондоні, заявив, що це вбивство замовив президент Володимир Путін.

Російська влада також багато разів перешкоджала розслідуванню цього вбивства, заявив адвокат Марини Литвиненко Бен Еммерсон на суді в Лондоні.

Виступаючи останнього дня відкритих слухань у справі про вбивство, Еммерсон заявив, що Литвиненко був названий ворогом російської держави, що має бути ліквідований, через те, що він готувався викрити зв’язки Путіна з організованою злочинністю.

Саме через це Москва намагається зірвати розслідування чи вплинути на нього, відмовляючись співпрацювати з ним чи висуваючи заперечення і ставлячи перешкоди, заявив адвокат.

Раніше у п’ятницю, 31 липня, в Росії речник Володимира Путіна Дмитро Песков заявляв, що у Кремлі не довіряють процесові у справі про вбивство Олександра Литвиненка, що відбувається у Великій Британії.

Литвиненко, останніми роками життя непримиренний критик Путіна і його влади, був отруєний у Лондоні полонієм 2006 року і перед смертю звинуватив у цьому російські спецслужби і особисто президента Росії. Кремль усі звинувачення відкидає. Так само не визнають провини і двоє колишніх працівників російських спецслужб Дмитро Ковтун і Андрій Луговий, які, за даними британського розслідування, і здійснили отруєння.

Суддя Роберт Оуен, який веде розслідування в Лондоні, планує оголосили його результат до кінця нинішнього року.

XS
SM
MD
LG