Доступність посилання

ТОП новини

70% заяв громадян на субсидії вже задоволено – Мінсоцполітики


Близько 70 відсотків тих заяв і декларацій для отримання субсидії на сплату житлово-комунальних послуг, які подавалися громадянами, вже розглянуто і задоволено позитивно, сказав в ефірі Радіо Свобода директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соцполітики України Віталій Музиченко.

За його словами, на сьогодні понад 1,8 мільйона українців вже отримали субсидії на сплату житлово-комунальних послуг.

Він також додав, що нині в роботі органів соцзахисту перебуває близько 550–600 тисяч заяв.

Відео: Радіо Свобода онлайн

«Це об’єктивна причина того, що органи соцзахисту не можуть одночасно опрацювати всі заяви. Але в будь-якому випадку заява буде розглянута. Кожна людина отримає повідомлення і субсидія буде призначена з того місяця, в якому людина звернулася за її призначенням. Що стосується тих, хто ще не звертався, ми активно агітуємо зробити це вже зараз і не чекати опалювального періоду, коли люди отримають платіжки і коли можуть бути черги», – зазначив Віталій Музиченко.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ розібратися з причинами низьких темпів оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги в регіонах.

За словами Яценюка, проблеми з оформленням субсидій існують у Херсонській, Сумській, Харківській і Запорізькій областях.

XS
SM
MD
LG