Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжила пільговий режим перебування для українців


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Федеральна служба міграції Росії повідомила, що продовжує для громадян України пільговий термін перебування на російській території.

Як повідомило в ніч на суботу російське агентство «ТАСС», раніше йшлося про те, що цей режим скасують із суботи, 1 серпня.

За повідомленням, і прибульцям із територій бойових дій у Донецькій і Луганській областях, і всім іншим громадянам України надається можливість без виїзду з Росії перебувати там протягом іще 90 діб і безперешкодно отримувати дозвільні документи на працевлаштування.

Також, мовиться в повідомленні, Росія наразі не планує запроваджувати для громадян України в’їзд на свою територію лише за закордонними паспортами, туди й далі можна буде їздити зі внутрішніми українськими паспортами.

Росія запровадила для громадян України пільговий режим перебування на своїй території минулого року, після початку російської агресії на Донбасі. При цьому там прямо заявляли, що серед цілей такого кроку є не лише допомогти біженцям, а й дати можливість українцям переховуватися в Росії, ухиляючись від призову чи мобілізації до війська.

XS
SM
MD
LG