Доступність посилання

ТОП новини

У прес-центрі АТО заявили про збільшення числа обстрілів із боку сепаратистів


Українські військові на позиціях біля донецького аеропорту, фото 27 липня 2015 року
Українські військові на позиціях біля донецького аеропорту, фото 27 липня 2015 року

У прес-центрі штабу антитерористичної операції заявили, що протягом ночі в зоні АТО ситуація залишалася напруженою, противник збільшив кількість обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, а загалом за добу 109 разів порушив режим тиші.

При цьому, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, із 18-ї години вечора п’ятниці і до півночі бойовики продовжували застосовувати озброєння, що за мінськими домовленостями мало бути відведене від лінії розмежування.

Зокрема, сказав він, на донецькому напрямку двічі, о 19:35 і о 22:50, сепаратисти зі 120-міліметрових мінометів били по українських опорних пунктах неподалік Пісків. Двічі мінометного обстрілу з калібру 120 міліметрів зазнала Авдіївка. О 20:50 із танка, о 21:10 із озброєння БТР і о 23:20 зі 120-міліметрових мінометів сепаратисти били по українськи позиціях в Опитному.

А на артемівському напрямку, сказав речник, о 19-й та 21-й годині «російсько-терористичні війська гатили з танків по селищу Миколаївка».

Також, наголосив він, бойовики з мінометів ведуть вогонь по мирних населених пунктах, продовжуючи застосовувати тактику «випаленої землі»: близько десятої години вечора вони обстріляли житлові будинки у Верхньотроїцькому та Авдіївці.

Загалом за минулу добу, 31 липня, зі 109 випадків порушення ворогом режиму тиші 70 обстрілів українських позицій зафіксовано в районі Донецька. Після півночі, 1 серпня, вогнева активність противника із застосуванням практично усіх видів зброї продовжилась на донецькому напрямку.

Відео: Військове телебачення України

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG