Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявили про нові обстріли з боку українських силовиків


Після одного з обстрілів Горлівки, архівне фото
Після одного з обстрілів Горлівки, архівне фото

Сепаратисти зі збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, заявили, що українські силовики протягом попередньої доби далі обстрілювали окуповані частини території на Донбасі.

Зокрема, донецькі сепаратисти заявляють про обстріл Горлівки протягом вечора п’ятниці й ночі на суботу, внаслідок якого поранені п’ять мирних мешканців, серед яких дитина; з них четверо, як повідомляють, перебувають у тяжкому стані. Крім того, внаслідок обстрілу Горлівки були пошкоджені принаймні 8 житлових будинків, 3 з них згоріли і практично знищені, заявляють сепаратисти.

Також вони говорять про нічний обстріл Петровського району Донецька, внаслідок чого, за їхніми словами, пошкоджений один будинок.

Луганські сепаратисти, зі свого боку, заявляють про три порушення режиму припинення вогню українськими силовиками протягом усієї попередньої доби.

За їхніми словами, були обстріляні околиці міста Первомайська, селище Донецьке і район біля пам’ятника князеві Ігорю, що стоїть на окупованій території неподалік підконтрольної владі України Станиці Луганської, – в деяких випадках із мінометів калібру 120 міліметрів чи самохідних артилерійських установок, заборонених за мінськими домовленостями. За їхніми словами, при цьому ніхто не потерпів.

Українська сторона заявила, що протягом п’ятниці і ночі на суботу сепаратисти 109 разів порушили режим тиші, збільшивши число обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, в тому числі з озброєнь великих калібрів, що мали бути відведені, а також обстрілювали житлові частини населених пунктів.

При цьому у прес-центрі штабу антитерористичної операції постійно наголошують, що українські війська відкривають вогонь лише у відповідь на провокації противника і ведуть його з озброєння, що не заборонене мінськими домовленостями.

За цими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG