Доступність посилання

ТОП новини

Ядерну угоду і боротьбу з тероризмом обговорить Керрі під час близькосхідного турне


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі розпочав турне країнами Перської затоки, в ході якого проведе переговори щодо підсумків ядерної угоди з Іраном та боротьби із тероризмом у світі.

В суботу, 1 серпня, Керрі прибув до столиці Єгипту Каїра, де, за даними державних ЗМІ, обговорить з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі кампанію країни проти бойовиків на півострові Сінай.

На 3 серпня у Керрі запланована поїздка до Дохи, столиці Катару, для зустрічі з колегами із шести країн-членів Ради співробітництва країн Перської затоки (ОАЕ, Саудівська Аравія, Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман) для «розвіювання» пересторог щодо підписаної у Відні з Іраном ядерної угоди.

Водночас в російському МЗС зазначили, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 2-3 серпня перебуватиме з візитом у Катарі.

«У Досі також запланована зустріч Сергія Лаврова в тристоронньому форматі з держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейром», – заначили в МЗС Росії.

Про плановану зустріч в Катарі з Лавровим Керрі говорив ще 24 липня, але конкретної дати переговорів не оголошував. Держсекретар США зазначав, що нині розглядається роль Росії у боротьбі з ісламістами в Сирії, а також яке місце в цьому питанні може мати Іран.

Чимало країн Перської затоки заявили, що стурбовані амбіціями Тегерана в регіоні після угоди зі світовими державами.

XS
SM
MD
LG