Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники зупинили вивезення до Криму 69 тисяч тонн металобрухту


Українські прикордонники зупинили вивезення з материкової частини країни на територію Криму 14 залізничних вагонів з брухтом чорних металів загальною вагою 772 тонни. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«Зацікавлені особи намагалися вивезти даний вантаж без відповідних дозвільних документів. Крім того, прикордонниками було направлено повідомлення до УМВС України в Херсонській області за фактом вчинення службової недбалості посадовими особами Херсонської митниці при здійсненні митного оформлення брухту чорних металів у ВЕЗ «Крим». Зловмисники планували перемістити до Криму 69 тисяч тонн металобрухту», – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування.

Як повідомляється, зараз найбільш поширеною схемою організації незаконного переміщення товарів та вантажів до Криму залишається використання подвійного пакету документів. Під виглядом перевезення товарів до Криму їх транспортують на підставі інших документів на територію Російської Федерації.

З початку 2015 року прикордонники припинили 26 спроб, за результатами документування яких слідчі підроздіи порушили кримінальні справи.

XS
SM
MD
LG