Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: підрозділи Збройних сил не залишать панівні висоти біля Маріуполя


Петро Порошенко (архівне фото)
Петро Порошенко (архівне фото)

Президент Петро Порошенко заявляє, що Збройні сили України не залишать панівні висоти поблизу Маріуполя. Про це він сказав під час візиту на Донеччину у неділю.

«Ми говоримо про відведення Збройних сил безпосередньо з Широкина, але скрізь – і в Бердянську, і на панівних висотах – ми залишаємо наші підрозділи. На жодні провокації ми не піддамося. Оборона Маріуполя зараз значно підвищена, заведені додаткові підрозділи Збройних сил», – заявив президент.

Глава держави додав, що це стосується й інших ділянок, зокрема – поблизу Авдіївки, Бахмутської траси та Щастя.

У неділю у Маріуполі відбувся мітинг проти демілітаризації Широкина. Учасники акції заявили, що демілітаризація цього населеного пункту «можлива лише після демілітаризації всього українсько-російського кордону».

22 липня Порошенко доручив членам мінської Тристоронньої контактної групи підписати угоду, яка гарантувала б створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії розмежування.

Водночас керівник сектору «М» генерал Ігор Федотов пояснив маріупольцям, що демілітаризація Широкина можлива лише у тому випадку, коли у цьому населеному пункті на постійній основі розташується місія ОБСЄ та офіцери Спільного центру координації і контролю за припиненням вогню.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG