Доступність посилання

ТОП новини

«Укртранснафта» не продовжуватиме контракту з Лазорком


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Збори акціонерів «Укртранснафти» вирішили не продовжувати контракт з колишнім керівником компанії Олександром Лазорком, повідомляє виконавчий директор «Нафтогазу» Андрій Пасішник.

«Збори акціонерів «Укртранснафти» сьогодні ухвалили доленосне рішення – не продовжувати трудових відносин з паном Лазорком і припинити його повноваження 10 серпня 2015 року у зв’язку з закінченням терміну дії контракту», – написав Пасішник на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 3 серпня.

«Саме за його керівництва резервна нитка, яка живіть нафтою Кременчуцькій НПЗ була спустошена і тепер на період аварій, або серйозних ремонтів, пов’язаних з зупинкою прокачки основним нафтопроводом – завод вимушено залишається без поставок сировини. Ми офіційно звернулися до керівництва «Укртатнафти» повернути частину технологічної нафти зі зберігання у резервний нафтопровід задля ритмічного безаварійного функціонування системи забезпечення заводу сировиною», – додав виконавчий директор «Нафтогазу».

У липні Апеляційний суд Волинської області постановив усунути перешкоди у виконанні Олександром Лазорком обов’язків на посаді генерального директора підприємства «Укртранснафта». Лазорко був відсторонений наглядовою радою «Укртранснафти» 19 березня. На його місце призначили Юрія Мірошника. Це призвело до скандалу, інциденту з журналістом Радіо Свобода і початку конфлікту між Коломойським і владою.

20 березня Коломойський заявив, що Мірошник не буде проводити аудит в «Укртранснафті», а цим питанням займуться компанії «великої четвірки».

Зрештою цей конфлікт призвів до відставки олігарха з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Укртранснафта» (компанія з транспортування нафти) на 100% належить державному НАК «Нафтогаз».

XS
SM
MD
LG