Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група щодо Донбасу продовжує роботу в Мінську


Представник ОБСЄ в контактній групі, австрійський дипломат Мартін Сайдік
Представник ОБСЄ в контактній групі, австрійський дипломат Мартін Сайдік

Переговори тривали до півночі, жодного документа в понеділок сторони не підписали

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжить роботу у Мінську 4 серпня о 10:00. Про це за підсумками засідання, яке розпочалося 3 серпня і завершилося сьогодні вночі, повідомив представник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік.

За його словами, в білоруській столиці збереться як група в цілому, так і її підгрупа з питань безпеки.

«Триває робота щодо угоди про відведення танків, а також артилерійської зброї калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів», – відзначив Мартін Сайдік.

Він додав, що Тристороння контактна група далі обговорюватиме питання виборів, статусу окремих районів Донбасу та змін до Конституції України.

Минулого місяця президент України Петро Порошенко заявив, що доручив підписати у рамках Тристоронньої контактної групи угоду, яка дозволить почати відведення озброєння і створити 30-кілометрову буферну зону уздовж лінії зіткнення.

21 липня під час переговорів у Мінську представники Тристоронньої контактної групи домовилися про відведення від лінії зіткнення озброєння калібром до 100 міліметрів, але не підписали ніякого документу.

XS
SM
MD
LG