Доступність посилання

ТОП новини

Вилучений у Рівному бурштин містився в десятках мішків – міліція


Працівники міліції та СБУ під час санкціонованого обшуку на вулиці Студентській у Рівному вилучили з автомобіля Mercedes Sprinter десятки мішків, наповнених необробленим бурштином.

Як повідомив Радіо Свобода повідомив начальник УМВС у Рівненській області Сергій Максимов, міліціонери перед тим отримали оперативну інформацію, що в цьому автомобілі може бути незаконно здобутий камінь.

Правоохоронці встановлюють зв’язки осіб, які можуть бути причетні до незаконного видобутку бурштину, а також походження цього каміння. Кримінальне провадження відкрите за фактом придбання майна, здобутого злочинним шляхом.

Раніше 4 серпня про затримання понад 2,5 тонн незаконно видобутого бурштину, готового для постачання за кордон, повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик також повідомив Радіо Свобода про початок досудового розслідування за фактом перевищення працівниками правоохоронних органів службових повноважень минулого тижня в місті Дубровиця. Прокуратура зробить висновки стосовно правомірності дій міліціонерів, які застосували зброю до громадян у центрі міста.

Боровик додав, що в прокуратурі області також проводиться внутрішнє службове розслідування щодо присутніх під час інциденту працівників прокуратури Дубровицького району. Вивчається роль представників місцевої влади у цьому інциденті.

Водночас слідче управління УМВС України в Рівненській області розслідує факт умисного заподіяння працівникам правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконання ними службових обов’язків.

XS
SM
MD
LG