Доступність посилання

ТОП новини

Підгрупа з безпеки відновила переговори в Мінську


Підгрупа з питань безпеки Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні відновила переговори в Мінську, повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі у Twitter.

Засідання контактної групи в Мінську щодо ситуації в Україні почалося 3 серпня. Переговори тривали до ночі, жодного документа сторони не підписали.

Як повідомив представник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік, наразі триває робота щодо угоди про відведення танків, а також артилерійської зброї калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів.

Він додав, що Тристороння контактна група далі обговорюватиме питання виборів, статусу окремих районів Донбасу та змін до Конституції України.

Минулого місяця президент України Петро Порошенко заявив, що доручив підписати у рамках Тристоронньої контактної групи угоду, яка дозволить почати відведення озброєння і створити 30-кілометрову буферну зону уздовж лінії зіткнення.

21 липня під час переговорів у Мінську представники Тристоронньої контактної групи домовилися про відведення від лінії зіткнення озброєння калібром до 100 міліметрів, але не підписали ніякого документу.

XS
SM
MD
LG