Доступність посилання

ТОП новини

Україна подає четверту заяву до ЄСПЛ проти Росії – Петренко


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністерство юстиції підготувало четвертий позов проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв’язку із порушенням прав людини у анексованому Криму. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

«Хочу анонсувати подачу четвертої міждержавної заяви проти Російської Федерації у Європейський суд з прав людини. У цій заяві мова йде про нові факти порушень прав людини у Криму, зокрема, кримських татар. Ми піднімаємо питання про політичне переслідування українців у Криму», – сказав він.

За його словами, наступного тижня міністерство завершить оформлення доказової бази скарги.

Раніше Україна подала до Європейського суду з прав людини три позови проти Росії у зв’язку із анексією Криму і конфліктом на Донбасі.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим.Правозахисники заявляють про погіршення ситуації із правами людини в Криму після анексії.

На початку серпня в Анкарі відбувся II Всесвітній конгрес кримських татар, головна причина проведення заходу – становище, в якому опинилися кримські татари на своїй батьківщині – в Криму. Зокрема у прес-релізі конгресу наголошувалося, що 350 тисяч кримських татар, які повернулися після розпаду Радянського Союзу на батьківщину, зараз знову піддаються тоталітарному тиску і перебувають під загрозою знищення. Після анексії півострова Росією 15 тисяч кримських татар були змушені покинути Крим.

XS
SM
MD
LG