Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: українська гумдопомога на Донбас заблокована


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Надходження української гуманітарної допомоги на Донбас є заблокованим, заявила народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

За її словами, це питання обговорювали на засіданні Тристоронньої групи у Мінську 3 серпня.

«Щодо гуманітарних місій, то шкода, що жителі окупованих територій, які потерпають від гуманітарної катастрофи і скаржаться на відсутність ліків і харчів, не чують позицію так званих «представників лнр-днр», які заявляють буквально таке: нам вистачає російських гумконвоїв, а українські подачки нам не потрібні… Власне, це добре характеризує справжній стан речей: мародерів, що захопили в заручники Донбас, все цілком влаштовує і проблеми простих людей їх мало цікавлять», – заявила Геращенко.

Уповноважена президента додала, що на зустрічі знову піднімали питання російських «гуманітарних конвоїв». «У сотий раз підняли питання так званих гумконвоїв з РФ, які вже 34 рази вдерлися на українську територію... До речі, в останньому ОБСЄ зафіксували прапори і літературу так званої «Новоросії» ... Від таких подачок бандити не відмовляються», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Росія вже направила на Донбас 34 так звані «конвої з гуманітарною допомогою».

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі подібні вантажі з Росії, які Москва називає «гуманітарними», переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики. Жодний такий «конвой» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

XS
SM
MD
LG