Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко несподівано скликав засідання Воєнного кабінету – Яценюк


Президент України Петро Порошенко та прем’єр Арсеній Яценюк, архівне фото (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко та прем’єр Арсеній Яценюк, архівне фото (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко несподівано скликав засідання Воєнного кабінету. Про це на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що за минулу добу на сході України загинули троє українських військових, семеро були поранені.

За його словами, вогонь ведеться з великокаліберної артилерії і мінометів, переважно розташованих у житлових кварталах окупованих міст Донбасу.

Секретар РНБО наголосив, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі «тактику використання мирних жителів як живого щита для прикриття своїх військових злочинів».

Воєнний кабінет є робочим органом РНБО в особливий період, завданням якого є, серед іншого, обговорення пропозицій щодо застосування сил і засобів структур сектору безпеки і оборони України для відбиття збройної агресії.

Головою Воєнного кабінету є президент, секретарем – за посадою секретар РНБО. До його складу також входять прем’єр, міністри внутрішніх справ, закордонних справ та оборони, голова СБУ, начальник Генштабу Збройних сил, голова Державної прикордонної служби, командувач Нацгвардії, глава Адміністрації президента, а також за згодою голова Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG