Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: екс-глава МВС Захарченко підозрюється в отриманні хабара


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1,2 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, зазначену суму він отримав «за сприяння у здійсненні безперешкодної незаконної господарської діяльності фіктивних суб’єктів господарської діяльності, які створювались з метою ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки та надання послуг із конвертації безготівкових коштів у готівку для подальшої легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом».

Дії Захарченка кваліфікували за частиною 5 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Розслідування триває, перевіряють законність джерел походження іншого майна та грошових коштів Захарченка та його сім’ї, додають у ГПУ.

Віталій Захарченко очолював МВС України з 2011 по 2014 рік. Після Революції Гідності він втік до Росії і там отримав російське громадянство. В Україні Захарченко оголошений в розшук як підозрюваний у розстрілах демонстрантів на Майдані.

У березні цього року стало відомо, що Захарченко включений до складу експертної ради комітету Держдуми Росії з власності, де буде курувати питання захисту майнових інтересів російських інвесторів за кордоном.

XS
SM
MD
LG