Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд призначив на 17 серпня розгляд по суті «справи руферів»


Прапор України на висотці у Москві
Прапор України на висотці у Москві

Таганський суд Москви у вівторок, 4 серпня, провів попередні слухання у так званій «справі руферів». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час слухань захист обвинувачених заявив клопотання про повернення справи у прокуратуру і про визнання всіх доказів неприпустимими. Суд відхилив ці прохання, призначивши розгляд по суті на 17 серпня.

20 серпня 2014 зірка на шпилі висотки на Котельничеській набережній у Москві виявилася розфарбованої у кольори українського прапора, а на найвищу точку будівлі був поставлений український прапор.

Російські слідчі органи порушили кримінальну справу за статтями «хуліганство» і «вандалізм». У справі проходять п’ятеро людей: Олександр Погребов, Олексій Широкожухов, Євген Коротков, Ганна Лепьошкіна і Володимир Подрезов. Перші чотири фігуранти перебувають під домашнім арештом, а Подрезов – у СІЗО.

Обвинувачені провину заперечують і наполягають, що стрибали з парашутами з даху висотки, але не брали участі у розфарбовуванні її шпиля.

Відповідальність за розфарбовування шпиля взяв на себе український руфер Павло Ушевець, відомий в інтернеті під псевдонімом Григорій Мустанг. У Росії він заарештований заочно.

XS
SM
MD
LG