Доступність посилання

ТОП новини

У США позитивно оцінюють реформування правоохоронної системи в Україні


Вільям Броунфілд
Вільям Броунфілд

Заступник Державного секретаря США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Вільям Броунфілд позитивно оцінює реформування правоохоронної системи в Україні.

«Ми побачили успіх в Україні, який дув досягнутий за два минулих роки. У Києві зараз працює 2 тисячі нових патрульних поліцейських. Якщо ви пройдете вулицями Києва, то побачите не лише нових патрульних у нових машинах та уніформі, а побачите мільйони мешканців, які задоволені їхньою роботою», – сказав Броунфілд у вівторок, 4 серпня, під час телемосту.

За його словами, наступним кроком реформування правоохоронної системи в Україні має стати реформа Генпрокуратури, яка б дозволила безперешкодно проводити розслідування щодо високопосадовців-корупціонерів.

22 липня Вільям Браунфілд під час візиту в Україну брав участь у відкритті першого офісу київської патрульної поліції.

Патрульні поліцейські у Києві склали присягу і почали працювати 4 липня. Як заявила тоді перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, вони працювали у тестовому як служба МВС до вступу в силу закону «Про Національну поліцію».

У вівторок, 4 серпня, президент України Петро Порошенко підписав закон про поліцію. Верховна Рада України ухвалила цей закон 2 липня.

Нова патрульна поліція у процесі реформування органів внутрішніх справ і створення національної поліції України замінить нинішні патрульно-постову міліцію і державтоінспекцію.

XS
SM
MD
LG