Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вийшов із колонії один із засуджених у «Болотній справі»


Ілля Гущин
Ілля Гущин

У Росії фігурант «Болотної справи» 26-річний Ілля Гущин, засуджений до 2,5 років колонії, вийшов на свободу. 5 серпня закінчився призначений йому термін покарання, який він відбував у колонії загального режиму в Тулі.

У серпні 2014 року Замоскворецький суд Москви визнав Гущина винним в участі в масових заворушеннях і в застосуванні насильства проти поліції під час подій 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві.

Гущина звинуватили в тому, що він хапав за одяг співробітників ОМОНу, перешкоджаючи затриманню демонстрантів. Сам Гущин у суді визнав факт сутички з поліцією, але наполягав на тому, що він намагався захистити учасників акції, яких били поліцейські.

Гущин був затриманий у лютому 2013 року. Він став шостим фігурантом «Болотної справи», що вийшов на свободу. Всього у справі були затримані 33 людини. Під слідством зараз перебувають двоє – Іван Непомнящих і Наталія Пелевіна. У рамках справи засудили 18 людей, 10 з яких досі перебувають у колоніях. 13 осіб амністували. Ніхто з фігурантів справи виправданий не був.

Узгоджена з владою опозиційна хода у столиці Росії навесні 2012 року завершилася сутичками демонстрантів із поліцією. Влада Росії вважає ці події «масовими заворушеннями». Правозахисники називають справу політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG