Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання російського найманця на Луганщині


У СБУ заявляють про затримання громадянина Російської Федерації поблизу населеного пункту Бахмутівка Луганської області.

За даними відомства, 48-річний росіянин прибув до України з наміром вступити до незаконного збройного формування на тимчасово окупованій території.

«Чоловік не одразу зрозумів, хто його затримав, прийнявши українських військовослужбовців за бойовиків «ЛНР». Тож відверто повідомив, що хоче вступити до терористичного угруповання та попросив видати йому зброю», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У СБУ зазначають, що затриманий при собі мав паспорт громадянина Російської Федерації, два ножі та наркотики.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини перебування затриманого на території України.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає і російська сторона це повідомлення ще не коментувала.

У травні цього року на Луганщині після перестрілки з українськими військовими, в результаті якої один солдат української армії загинув, були затримані російські військові Євген Єрофеєв й Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями спецназу збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG