Доступність посилання

ТОП новини

Україна скасувала заборону на в’їзд ВІЛ-позитивних іноземців


Заборону на в’їзд в Україну іноземців й осіб без громадянства з ВІЛ-позитивним статусом скасували, повідомили у прес-службі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За повідомленням, заборона на імміграцію в Україну людям, які живуть з ВІЛ, була встановлена переліком інфекційних хвороб, захворювання на які є підставою для відмови в наданні дозволу на імміграцію в Україну, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 жовтня 2001 року.

22 липня 2015 року омбудсмен направила листа на адресу міністра охорони здоров’я України з проханням усунути з переліку дискримінаційні положення і привести його у відповідність до міжнародних і європейських стандартів в галузі захисту прав людини.

У відповідь МОЗ повідомило, що наказом від 11 червня ВІЛ-інфекцію як підставу для відмови у наданні дозволу на імміграцію в Україну з переліку виключили. Зміни до переліку набули чинності 10 липня 2015 року, додали у прес-службі омбудсмена.

«Таким чином, на сьогодні іноземцям та особам без громадянства з ВІЛ-позитивним статусом гарантується можливість безперешкодно іммігрувати в Україну, шукати без надмірних і невиправданих перешкод офіційного працевлаштування», – йдеться в повідомленні.

Як додали у офісі омбудсмена, ухваливши таке рішення, Україна приєдналась до близько 140 прогресивних держав, які також скасували подібні заборони як необґрунтовані.

XS
SM
MD
LG