Доступність посилання

ТОП новини

Під час обшуків на 7 підприємствах Рівного вилучено понад тонну бурштину – прокуратура


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Під час обшуків на 7 підприємствах Рівного правоохоронці вилучили понад 1 тонну бурштину.

За повідомленням прес-служби прокуратури Рівненської області, 4 серпня проведено обшуки у виробничих та офісних приміщеннях 7 підприємств обласного центру, у результаті вилучено понад 1 тонну бурштину-сирцю, обробленого сонячного каміння, а також 21 станок для його обробки.

У прокуратурі зазначають, що ці слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження, розслідуваного слідчими головного управління Державної фіскальної служби області за частиною 2 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у великих розмірах), у якому процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

У прокуратурі нагадують, що 3 серпня на Рівненщині правоохоронцями вилучено 2,5 тонни бурштину. За словами міністра Арсена Аваков, цей бурштин був видобутий незаконно і готувався до контрабандної відправки за кордон.

У квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування та реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі та призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

На Рівненщині, Волині, а також частково в Житомирській області нині триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення.

XS
SM
MD
LG