Доступність посилання

ТОП новини

Війну на Донбасі виграти виключно зброєю неможливо – Садовий


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Війну виграти в сьогоднішньому світі виключно зброєю неможливо, сьогодні війни виграє інтелект і розум. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав лідер об’єднання «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий, відповідаючи на запитання про конфлікт на Донбасі.

Шлях звільнення окупованих територій він бачить у підвищенні рівня життя українців. Після цього, на думку Садового, й громадяни з окупованих територій будуть прагнути жити в Україні.

«Коли розвалювали Берлінську стіну. Знаєте, хто її найбільше валив? Не ті, що у ФРН, а ті, хто жив у східному Берліні. Вони хотіли потрапити на захід. Так і в нас, люди мають хотіти в Україну», – розповів Андрій Садовий.

Нині ж, на думку Садового, окупант несе повну відповідальність за життя людей, які перебувають на непідконтрольній Україні території.

«Сьогодні є окупована територія, є російські війська, вони несуть за це відповідальність. І я свято переконаний, що ці території будуть поверненні під український вплив, це дякуючи в тому числі міжнародній спільноті. Але ми повинні робити справу у нас в Україні. А ми багато говоримо про боротьбу з корупцією, ми говоримо про децентралізацію, але ефективність влади є дуже низькою, в тому числі ефективність роботи в парламенті», – зазначив Садовий.

17 березня Верховна Рада визнала окремі райони Донбасу тимчасово окупованою територією. Рада визнала тимчасово окупованими територіями окремі райони, міста, села і поселення Донецької та Луганської областей, де відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування запроваджується особливий порядок здійснення місцевого самоврядування, до моменту виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої техніки, а також найманців, відновлення повного контролю України за державним кордоном.

Раніше керівники західних країн неодноразово заявляли, що не бачать військового вирішення конфлікту на Донбасі і поки що не збираються постачати Україні летальну зброю. Захід наполягає на виконанні сторонами конфлікту на Донбасі мінських угод. Домовленостей про припинення вогню у Мінську досягали двічі – восени 2014 року та у лютому 2015 року, проте ці домовленості порушуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушеннях.

XS
SM
MD
LG