Доступність посилання

ТОП новини

Коморовський підписав зміни до малого прикордонного руху з Україною


Президент Польщі Броніслав Коморовський підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює Угоду про малий прикордонний рух з Україною. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента Польщі.

Згідно зі змінами і додатками до Угоди про малий прикордонний рух (МПР) з Україною, жителям прикордонних регіонів дозволяється перебування у прикордонних регіонах Польщі до 90 днів від дня перетину кордону. Люди, які планують отримати другий та наступні дозволи перетину кордону, звільняються від сплати консульських зборів.

Для осіб, які перетинатимуть кордон, скасовується обов’язкове медичне страхування. (Видатки за медичне обслуговування особи, які перетинають кордон, покриватимуть за власний рахунок чи у межах добровільного придбання медичного страхування).

Змінами до Угоди про малий прикордонний рух також передбачено, що розглядом заяв і видачою дозволів на МПР займатимуться виключно консульства, але заяви він громадян прийматиме більшість адміністративних пунктів у прикордонних регіонах України.

Зміни до угоди про малий прикордонний рух були підписані у грудні 2014 року у Варшаві. Їх підписали президенти Польщі та України – Броніслав Коморовський і Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG