Доступність посилання

ТОП новини

Затриманим на Донбасі російським військовим висунуть нове звинувачення – Матіос


Євген Єрофеєв
Євген Єрофеєв

Затриманим у Луганській області російським військовослужбовцям ГРУ Олександру Александрову та Євгену Єрофеєву висунуть нове звинувачення за статтею про розв’язання збройного конфлікту на території України. Про це у середу, 5 серпня, заявив заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі «5 каналу».

За його словами, обвинувальні акти щодо росіян будуть направлені до суду і їм буде оголошено про підозру у розв’язанні воєнного конфлікту.

Згідно зі статтею 437 Кримінального кодексу України, за «планування, підготовку або розв’язання війни чи воєнного конфлікту» передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

Раніше Александрову і Єрофеєву було пред’явлено звинувачення у тероризмі. Суд над росіянами, як очікується, відбудеться у вересні.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані українськими військовими на Донбасі у середині травня. На допиті вони заявили, що є російськими військовослужбовцями з тольятинської бригади ГРУ. Міністерство оборони Росії це заперечує, стверджуючи, що до армії вони стосунку вже не мали, бо звільнилися ще у грудні 2014 року.

XS
SM
MD
LG