Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Азербайджану просить тривалих термінів ув’язнення для подружжя Юнус


Лейла і Аріф Юнуси
Лейла і Аріф Юнуси

Прокуратура в Азербайджані просить суд у Баку засудити правозахисницю Лейлу Юнус до 11 років ув’язнення, а її чоловіка Аріфа Юнуса – до дев’яти років.

Подружжя звинувачують у зраді, шахрайстві, фальсифікації, ухилянні від сплати податків і незаконній підприємницькій діяльності. Вони провину не визнають.

Суд у їхній справі, який стартував 27 липня, сьогодні перенесли на 10 серпня.

Лейла Юнус перебуває під арештом від липня 2014 року, її чоловік – від серпня минулого року. Вони мають проблеми зі здоров’ям і заявляють, що не отримували необхідної медичної допомоги в СІЗО.

59-річна Лейла Юнус і її чоловік, якому 60 років, опинилися за ґратами разом зі ще кількома громадськими діячами й журналістами в Азербайджані. Президент цієї країни Ільгам Алієв, як заявляють правозахисники, продовжує кампанію переслідування незгодних з діями влади.

Лейла Юнус, директор Інституту миру і демократії у Баку, упродовж багатьох років активно взаємодіяла з правозахисниками з Вірменії. Її чоловік Аріф – історик, який займався дослідженням конфліктів у кавказькому регіоні, насамперед ситуації навколо Нагірного Карабаху.

XS
SM
MD
LG