Доступність посилання

ТОП новини

Батька Ходорковського понад 3 години допитували у Слідчому комітеті Росії


Борис Ходорковський і адвокат Сергій Бадамшин перед допитом
Борис Ходорковський і адвокат Сергій Бадамшин перед допитом

У Слідчому комітеті Росії допитали батька колишнього керівника російської компанії «ЮКОС» Михайла Ходорковського, 82-річного Бориса Ходорковського. Допит тривав понад три години. Він стосувався розслідування справи про вбивство мера російського Нефтеюганська Володимира Пєтухова в 1998 році.

За словами адвоката Сергія Бадамшина, Борис Ходорковський відмовився відповідати на більшість питань слідчого, пославшись на 51 статтю Конституції Росії, яка дозволяє не свідчити проти себе і своїх близьких.

Батька Ходорковського викликав на допит слідчий, який вів справу Олексія Пічугіна – колишнього керівника відділу економічної безпеки «ЮКОСу», який відбуває довічне ув’язнення за звинуваченням у причетності до кількох убивств, у тому числі мера Нефтеюганська.

Слідчий комітет Росії поновив розслідування вбивства мера Нефтеюганська 30 червня. Тоді ж у відомстві заявили, що одним з підозрюваних стане Михайло Ходорковський, який нині живе за кордоном. Ходорковський відреагував здивуванням на таку заяву слідчих.

XS
SM
MD
LG