Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: слідчі поки що не можуть провести відеоконференцію з Януковичем


Віктор Янукович, архівне фото
Віктор Янукович, архівне фото

Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявляє, що слідчі наразі не мають можливості організувати допит екс-президента Віктора Януковича у режимі відеоконференції.

Горбатюк пояснює, що для того, щоб провести відеодопит Віктора Януковича потрібно отримати підтвердження від країни, на території якої він перебуває.

Проте, за його словами, російські правоохоронці не підтвердили, що Янукович перебуває на території Росії.

«Відповіді немає, тому, відповідно, у нас немає можливості організувати проведення відеоконференції, хоча адвокати направили таку заяву Януковича про те, що він хоче бути допитаний у режимі відеоконференції», – зазначив він.

Сьогодні Генпрокуратура України опублікувала в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур’єр» повістку Віктору Януковичу. Його викликають 11 серпня на 11:00 до ГПУ.

27 липня Печерський районний суд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича.

Наступного дня його адвокати заявили, що їхній клієнт готовий давати свідчення українським слідчим і судовим органам у режимі відеоконференції. У Генпрокуратурі України цю заяву назвали піаром.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році. Його розшукує Інтерпол.

XS
SM
MD
LG