Доступність посилання

ТОП новини

Київ обурений візитом секретаря Радбезпеки Росії Патрушева до Криму


МЗС України обурене візитом секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева до тимчасово окупованого Криму та Севастополя.

«МЗС розцінює візит Патрушева, а також проведення ним в умовах прискореної мілітаризації півострова наради як пряму загрозу стабільності та безпеки в Причорноморському регіоні, а також як черговий виклик світовій спільноті», – йдеться в заяві МЗС України, опублікованій у четвер, 6 серпня.

Українське зовнішньополітичне відомство направило ноту протесту МЗС Росії, у якій звернуло увагу на відверте нехтування російською стороною базових нормам міжнародного права.

МЗС України вчергове наполягає на неприпустимості здійснення неузгоджених з Україною візитів посадових осіб Російської Федерації на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також вимагає невідкладних пояснень причин виявлення демонстративної неповаги до чинного законодавства України і міжнародного права.

У середу, 5 серпня, секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев провів у Сімферополі «виїзне засідання з питань протидії загрозам національній безпеці Російської Федерації».

Росія анексувала Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG