Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» заявляють, що не визнають закон про місцеві вибори в Україні


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що не визнають закону про місцеві вибори, підписаного президентом України Петром Порошенком.

Як заявив представник «ДНР» Денис Пушилін, цей закон ухвалений у порушення мінських угод і не має ніякого відношення до «ДНР» і «ЛНР».

Він назвав закон «документом для внутрішнього користування», оскільки Київ, за його словами, всупереч мінським домовленостям не погоджував закон з представниками бойовиків.

6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори в Україні, ухвалений раніше Верховною Радою. Згідно з документом, виборчий бар’єр підвищується з 3 до 5 відсотків. Закон виключає участь у місцевих виборах політичних блоків, а також передбачає, що вибори не відбудуться в частині Донбасу і в анексованому Росією Криму.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про наміри провести «місцеві вибори» на підконтрольних цій групі території Луганщини 1 листопада 2015 року. У «ДНР» заявили, що на території, підконтрольній їхньому угрупованню, «місцеві вибори» відбудуться 18 жовтня цього року.

XS
SM
MD
LG