Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ шукає нового генпідрядника для добудови корпусу «Охматдиту»


Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оголошення відкритого відбору генпідрядника для добудови нового корпусу «Охматдиту».

«Будівництво, яке припинилося декілька років тому, має бути завершено, і це один з найважливіших проектів МОЗ на сьогодні. Для добудови нового корпусу в бюджеті на 2015 рік передбачено 500 мільйонів гривень. Конкурс, в результаті якого буде обрано і генпідрядника, і субпідрядників будівництва, має пройти максимально відкрито і прозоро. Для нас дуже важливим є громадський контроль цього процесу, щоб у результаті в Україні з’явилася високотехнологічна клініка для порятунку якомога більшої кількості дітей», – заявив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Як очікують у МОЗ, новий корпус має запрацювати в 2016 році. «Після цього Україна зможе користуватися Європейським реєстром донорів кісткового мозку, що є необхідною умовою для проведення трансплантацій кісткового мозку від нерідного донора. У новому корпусі готуватимуть кадри для онкогематологічних центрів, які відкриються в регіонах. Згодом щороку в Україні рятуватимуть понад 300 дітей, які потребують пересадки кісткового мозку», – додали в МОЗ.

Будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» розпочалося у грудні 2011 року. Зупинилось воно у жовтні 2013-го через брак коштів.

У новому корпусі лікарні планується 5 онкологічних і гематологічних відділень, 10 хірургічних відділень і відділення інтенсивної терапії. При успішному закінченні проекту кількість пацієнтів зросте від 16–18 тисяч на рік (що є зараз) до 25 тисяч. Вперше в Україні буде створене відділення дитячої променевої терапії, а також з’явиться можливість проводити операції пересадки кісткового мозку від нерідного донора, яких в Україні не роблять.

XS
SM
MD
LG