Доступність посилання

ТОП новини

Печерський райсуд арештував цінності з «Межигір’я»


Відвідувачі виставки «Кодекс Межигір’я» у Національному художньому музеї України, 26 квітня 2014 року
Відвідувачі виставки «Кодекс Межигір’я» у Національному художньому музеї України, 26 квітня 2014 року

Печерський районний суд Києва наклав арешт на цінності, які були у резиденції колишнього президента України Віктора Януковича «Межигір’я». Ухвала про це від 29 липня опублікована у Єдиному реєстрі судових рішень.

Серед цінностей, які входять до переліку, – релігійні книги, зокрема «Апостол» (Діяння і послання святих апостолів), видана друкарем Іваном Федоровим в 1574 році у Львові, книга «Тріодь пісна», видана в 1589 році в Москві; книга «Євангеліє», видана в 1704 році у Львові; книга «Євангеліє», видана в 1745 році; книга «Апостол (Діяння і послання святих апостолів)», видана в 1654 році у Львові, книга «Мінея загальна», видана в 1680 році в друкарні Києво-Печерської лаври.

Також у переліку ікони, виконані здебільшого у ХІХ та ХХ столітті, та історико-культурні та матеріальні цінності.

Суд заборонив Національному художньому музеєві України виконувати будь-які дії, пов’язані з відчуженням вказаного майна.

«Під час проведення досудового розслідування встановлено, що у період лютого-березня 2014 року до Національного художнього музею України на тимчасове зберігання передано історико-культурні та матеріальні цінності, належні Особа_1, які перебували за місцем проживання Особа_1 в резиденції «Межигір’я», – мовиться в рішенні суду.

В ухвалі не вказуються прізвища, вказана лише «Особа 1», яка може бути колишнім президентом Віктором Януковичем, який проживав у «Межигір’ї».

У липні Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на майно товариства з обмеженою відповідальністю «Танталіт», зокрема – резиденцію «Межигір’я».

XS
SM
MD
LG