Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі поховали 60 невідомих бійців АТО


На Запоріжжі поховали невідомих бійців АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

На Кушугумському цвинтарі біля Запоріжжя 7 серпня поховали 60 неідентифікованих українських військовослужбовців, що загинули на сході України. У всіх загиблих взяли зразки ДНК для подальшого встановлення їхньої особи.

За словами представників обласного військового комісаріату, більшість похованих солдатів загинули під Іловайськом і біля Дебальцева.

«Це 60 людей – ті солдати й офіцери, в яких взяли експертизу на ДНК. Це невідомі, щодо яких рідні ще не знайдені і точно не відомо, де буде їхнє останнє місце поховання. Якщо рідні знайдуться, тоді буде тут перепоховання вже на місці проживання солдатів, офіцерів, які загинули», – розповів військовий комісар Запорізької області Олександр Бєда.

У жовтні минулого року на Кушугумському цвинтарі поховали 54 неідентифікованих українських військовослужбовців – учасників АТО. Наразі вдалося встановити особи 20 з невідомих солдатів.

Наприкінці минулого місяця в Міністерстві оборони України повідомили, що за весь час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 2 300 військовослужбовців Збройних сил України, ще 273 числяться зниклими безвісти.

Крім Збройних сил, у бойових діях у частині сходу України також беруть участь інші силові структури – Міністерство внутрішніх справ і його Національна гвардія, а також Служба безпеки України, Державна прикордонна служба. Серед їхнього складу також є загиблі.

XS
SM
MD
LG