Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч з комітетом кредиторів відбудеться 12 серпня в США – Мінфін


Міністр фінансів Наталія Яресько, архівне фото
Міністр фінансів Наталія Яресько, архівне фото

Зустріч з спеціальним комітетом кредиторів відбудеться 12 серпня в Сан-Франциско, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

«Міністерство фінансів України, діючи з конструктивними намірами і прозоро, на прохання спеціального комітету кредиторів погодилося зустрітися з ним у середу, 12 серпня, в Сан-Франциско, США», – мовиться у повідомленні.

Однак, враховуючи юридичні та часові обмеження, які існують в питанні досягнення і реалізації будь-якої домовленості щодо реструктуризації боргу, у разі неможливості досягти такої домовленості на початку наступного тижня Україна буде змушена використовувати «альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ», зауважують у міністерстві.

При цьому у Мінфіні не уточнюють, які саме «альтернативні механізми» вони мають на увазі.

4 серпня повідомлялось, що Мінфін направив оновлену пропозицію Спеціальному комітетові кредиторів щодо реструктуризації суверенного і гарантованого державою боргу і закликав кредиторів узяти участь у зустрічі в Лондоні на найвищому рівні у четвер, 6 серпня. Проте наступного дня, 5 серпня, у Мінфіні заявили, що зустріч з кредиторами щодо реструктуризації боргу відбудеться наступного тижня – у понеділок чи вівторок. Про це, за даними Мінфіну, попросив Спеціальний комітет кредиторів України.

Зустріч між українським урядом і кредиторами відбулася в липні, однак тоді домовленостей досягти не вдалося.

На кінець минулого року загальний обсяг зовнішнього боргу склав близько 70 мільярдів доларів. Україна розраховує на реструктуризацію 23 мільярдів доларів зовнішнього боргу. У травні Верховна Рада надала урядові право мораторію на виплати зовнішніх боргів.

XS
SM
MD
LG