Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ почав видавати соцкартки для наданих Польщею коштів на ліки для переселенців


Дніпропетровськ готується прийняти надані Польщею 230 тисяч євро на медикаменти для переселенців із Донбасу на території Дніпропетровської області. У місті почали видавати родинам переселенців соціальні картки, на які надходитимуть кошти, за які можна буде отримати ліки в аптеці.

Як повідомила голова Дніпропетровської обласної організації товариства Червоного хреста України Людмила Лашко, загалом до акції залучать понад 1200 родин внутрішньо переміщених осіб. Для участі в акції відібрали тих, хто в найбільшій скруті.

«Тяжко хворим людям, інвалідам, багатодітним сім’ям видадуть соціальні картки. Кожен місяць на них буде надходити 1 тисяча гривень для отримання ліків в аптеці», – сказала Лашко.

За її словами, проект розрахований на чотири місяці. В його рамках переселенці зможуть купувати в аптеках тільки медичні препарати – придбати, наприклад, біологічні додатки чи косметичні креми буде не можна.

Проект є результатом співпраці Дніпропетровщини, обласного комітету Червоного хреста, їхніх польських колег та МЗС Польщі.

За офіційними даними, на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу. За неофіційними, їх може бути приблизно вдвічі більше.

XS
SM
MD
LG