Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: один із чотирьох полонених у Малі українців загинув


Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель одного українця внаслідок нападу терористів на готель «Біблос» міста Севаре в Малі.

«За попередніми даними, отриманими від малійської сторони та місії ООН в Малі, внаслідок нападу було захоплено четверо громадян України, один з яких загинув. Одному з українців вдалося втекти від нападників, він перебуває на базі місії ООН у провінції Мопті. Двох інших громадян було звільнено у ході антитерористичної операції, вони в безпеці», – ідеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Українські дипломати перебувають у постійному контакті з компетентними органами Малі та місією ООН з метою встановлення персональних даних загиблого громадянина України та з’ясування обставин його загибелі.

Також вживаються термінові заходи для встановлення зв’язку зі звільненими українцями з метою визначення їх поточного стану та надання необхідної консульської допомоги, ідеться в заяві.

Озброєні бойовики в малійському місті Севаре цього тижня взяли в заручники іноземців. Крім українців, у заручниках перебували троє громадян Південної Африки та один громадянин Франції.

Війська регулярної армії Малі одразу оточили готель. Вночі бійці армії Малі звільнили усіх заручників. В результаті штурму двох малійських військових поранено, семеро підозрюваних у злочині заарештовано, загинули вісім осіб.

Севаре є стратегічним містом Малі. Біля нього розташований аеропорт, який використовують Збройні сили Франції та підрозділи місії ООН, що діють у регіоні Сахель.

XS
SM
MD
LG