Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли Невельське, поранені 3 цивільних – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж минулої доби бойовики на Донбасі 111 разів обстрілювали позиції українських військових. У результаті обстрілу селища Невельське Донецької області поранено троє цивільних, повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Учора, о 18.45 і 19.35, бойовики зі сторони селища Калинове застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» по наших позиціях у районі Санжарівки, що на артемівському напрямку. О пів на восьму вечора, окупанти били з «Градів» по опорному пункту сил АТО у Троїцькому. А о 22.30, по цьому ж опорному пункту, найманці вели вогонь з озброєння БМП», – повідомив Анатолій Стельмах у неділю, 9 серпня.

«На Донеччині, близько 8 вечора, російсько-терористичні угруповання били з танків по Пісках, Первомайському, Красногорівці. А майже об 11 ночі по наших позиціях у селищі Водяне працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Крім того о 20 годині, в чергове цинічно нехтуючи домовленостями, ворог бив з танку по мирних будівлях у селищі Невельське. В результаті цього обстрілу поранено 3 цивільних осіб», – зазначив Стельмах.

За інформацією штабу АТО, на Луганщині, з 21 години і майже до опівночі бойовики обстрілювали позиції українських військових у Станиці Луганській.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують Збройні сили в обстрілі Київського району своїх позицій. За їхньої інформацією, українські військові обстріляли Горлівку Донецької області, у результаті чого місто залишилося без вони.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG