Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник про спалені машини ОБСЄ: це зробили поплічники бойовиків


В Донецьку спалили автомобілі ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

В Донецьку спалили автомобілі ОБСЄ (відео)

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник вважає, що автомобілі Спостережної моніторингової місії ОБСЄ у Донецьку спалили прихильники бойовиків.

«Не важко здогадатися, чиїх рук це справа. Ми знаємо, що представники ОБСЄ останнім часом дають багато інформації, яка невигідна незаконним збройним формуванням, які окупували Донецьк. Очевидно, що це справа їхніх поплічників, які не зацікавлені, щоб Україна і світова спільнота дізналася про всі незаконні дії бойовиків на окупованих територіях», – заявив Мотузяник у неділю, 9 серпня. На брифінгу у Києві.

Раніше у неділю у СММ ОБСЄ повідомили про підпал чотирьох автомобілів спостерігачів цієї ночі у Донецьку. Пізніше стало відомо, що підпалили сім автомобілів – три згоріли повністю, один сильно обгорів, ще три пошкоджені частково.

Поки що спостерігачі ОБСЄ кажуть, що не планують евакуювати місію з територій, підконтрольних сепаратистам угруповання «ДНР».

7 серпня у СММ ОБСЄ повідомили про серйозне зростання кількості випадків порушення режиму припинення вогню у районі Донецького аеропорту.

Спостерігачі ОБСЄ наразі моніторять виконання мінських домовленостей, досягнутих у лютому цього року щодо припинення вогню на Донбасі.

Угоди, досягнуті у Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6,8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG