Доступність посилання

ТОП новини

Підпал машин СММ ОБСЄ є спробою залякування – МЗС


Олексій Макеєв
Олексій Макеєв

У МЗС України заявляють, що метою спалення автомобілів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є спроба залякати спостерігачів.

«Вандалізм щодо авто СММ ОБСЄ, організовані протести – це ганебні спроби залякати, не дати спостерігачам виконувати важливі функції», – написав директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв у неділю, 9 серпня, на своїй сторінці у Twitter.

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник висловив думку, що автомобілі СММ ОБСЄ у Донецьку спалили прихильники бойовиків.

У неділю у СММ ОБСЄ повідомили про підпал чотирьох автомобілів спостерігачів цієї ночі у Донецьку. Пізніше стало відомо, що підпалили сім автомобілів – три згоріли повністю, один сильно обгорів, ще три пошкоджені частково.

Поки що спостерігачі ОБСЄ кажуть, що не планують евакуювати місію з територій, підконтрольних сепаратистам угруповання «ДНР».

В Донецьку спалили автомобілі ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

7 серпня у СММ ОБСЄ повідомили про серйозне зростання кількості випадків порушення режиму припинення вогню у районі Донецького аеропорту.

Спостерігачі ОБСЄ наразі моніторять виконання мінських домовленостей, досягнутих у лютому цього року щодо припинення вогню на Донбасі.

Угоди, досягнуті у Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6,8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG