Доступність посилання

ТОП новини

МЗС підтвердило загибель у Малі двох громадян України


Міністерство закордонних справ України підтвердило попередні повідомлення, що внаслідок нападу в Малі в Західній Африці загинули двоє українських громадян.

За повідомленням, такі офіційні дані місії ООН у Малі, працівниками якої були загиблі. Наразі триває слідство та з’ясування обставин їхньої загибелі, тіла загиблих перебувають в одному з моргів столиці Малі, міста Бамако, мовиться в повідомленні.

Українська сторона тісно співпрацює зі штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку та місією ООН у Малі в контексті консульського супроводження та забезпечення репатріації загиблих громадян України на Батьківщину, додали в МЗС.

За останніми повідомленнями з Малі, внаслідок нападу у п’ятницю на готель у місті Севаре, де часто зупиняються працівники стабілізаційної місії ООН, загинули п’ятеро контрактних працівників цієї місії ООН, серед яких двоє українців, непалець, південноафриканець і місцевий працівник-малієць. Також загинули четверо малійських військових і четверо нападників. Крім того, повідомляють про поранення восьми військових і затримання семи нападників.

Загалом серед заручників у захопленому готелі було четверо громадян України. Одному з них вдалося втекти від нападників, іще одного звільнили в перебігу спецоперації визволення заручників. Разом із ним звільнили ще двох південноафриканців і росіянина.

Відповідальності за напад ніхто на себе наразі не взяв, але в його організації підозрюють якесь із ісламістських угруповань, що діють на півночі Малі і час від часу влаштовують напади і там, і в інших частинах країни.

Зокрема, в неділю невідомі наразі нападники вбили десять мирних мешканців у двох селах на півночі Малі. Тим часом не відомо, чи пов’язані між собою ці два останні напади.

XS
SM
MD
LG