Доступність посилання

ТОП новини

У Порошенка повʼязали загострення ситуації у зоні АТО з інцидентом у Донецьку


Петро Порошенко
Петро Порошенко

В Адміністрації президента констатують загострення ситуації в зоні АТО і повʼязують це з недільним інцидентом у Донецьку. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

У прес-службі глави держави поінформували, що Петро Порошенко провів нараду за участю секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака.

«За останні дні російсько-терористичні війська збільшили кількість обстрілів, зокрема з артилерійської зброї. 9 серпня режим припиненню вогню було порушено 127 разів. О 3:27 близько 200 бойовиків за допомогою танків пішли на штурм в районі населеного пункту Новоласпа Донецької області», – йдеться у повідомленні на сайті глави держави. У Генштабі, однак, наголошують, що українські військові відбили усі атаки і повернули господарюючі висоти.

«Президент України доручив проінформувати про всі порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків СЦКК та ОБСЕ, а також долучити місію ОБСЕ до спостереження для запобігання обстрілів у майбутньому. Українська сторона пов′язує спробу нічного штурму, а також збільшення обстрілів з боку бойовиків з учорашніми провокативними діями у Донецьку супроти спостерігачів місії ОБСЕ для того, щоб вони не могли виконувати свої функції», – повідомили у прес-службі глави держави.

У неділю у СММ ОБСЄ повідомили про підпал чотирьох автомобілів спостерігачів у ніч на 9 серпня у Донецьку. Пізніше стало відомо, що підпалили сім автомобілів: три згоріли повністю, один сильно обгорів, ще три пошкоджені частково. У СММ ОБСЄ наголосили, що відповідальність за підпал автомобілів спостерігачів лежить на тих, хто контролює Донецьк.

В угрупованні «ДНР» натомість висловили обурення фактом підпалу автомобілів спостерігачів ОБСЄ у Донецьку і заявили, що не зацікавлені у скоєнні таких дій.

В угрупованні «ЛНР» у неділю повідомили про нібито протест жителів Луганська проти спостерігачів ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG