Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: за минулу добу внаслідок обстрілів на Донбасі загинув 1 військовий


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок обстрілів на Донбасі загинув 1 військовий, 16 отримали поранення, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, протягом останньої доби сепаратисти здійснили найбільшу з початку року кількість обстрілів сил АТО, застосувавши артилерію великого калібру та реактивні системи залпового вогню.

«Як ми і попереджали, провокація проти місії ОБСЄ була складовою підготовки наступу на наші позиції», – сказав секретар РНБО.

Турчинов наголосив, що, спаливши машини представників місії ОБСЄ та створивши перепони для їх пересування, «ворог після потужної артилерійської підготовки, атакував силами батальйонно-тактичної групи, посиленої бронетехнікою, ротний опорний пункт 72 бригади в напрямку Новоласпа-Старогнатівка».

Також боєць «Правого сектору» Олена Білозерська повідомила про чотирьох загиблих внаслідок нічних боїв у районі Старогнатівки та Білої Камʼянки Волноваського району. За даними Білозерської, поранено 6 бійців «Правого сектору».

У штабі АТО наразі не повідомляли про загиблих чи поранених минулої доби.

Раніше сьогодні в штабі АТО, а також в Адміністрації президента констатували загострення ситуації на сході України. Через почастішання обстрілів, а також інциденти, повʼязані з СММ ОБСЄ, президент України у понеділок зустрівся з секретарем РНБО, начальником Генштабу і міністром оборони.

У неділю у СММ ОБСЄ повідомили про підпал чотирьох автомобілів спостерігачів у ніч на 9 серпня у Донецьку. Пізніше стало відомо, що підпалили сім автомобілів: три згоріли повністю, один сильно обгорів, ще три пошкоджені частково. У СММ ОБСЄ наголосили, що відповідальність за підпал автомобілів спостерігачів лежить на тих, хто контролює Донецьк.

Водночас проросійські бойовики звинувачують у зриві мінських домовленостей сили АТО, вони також відкинули причетність до підпалу у Донецьку 7 автомобілів СММ ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG