Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі зник безвісти український військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Минулої доби на Донбасі зник безвісти український військовий, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він також нагадав, що10 серпня, близько 3 години ночі, після проведення масованої артилерійської підготовки, чотири сотні проросійських бойовиків за підтримки 10 танків, 10 БМП, іншої техніки перейшли в наступ поблизу Старогнатівки, спробу наступу було зупинено.

За даними штабу АТО, за вчорашню добу зафіксовано 127 обстрілів позицій сил АТО – це найбільша кількість обстрілів від лютого.

Лисенко повідомив, що на луганському напрямку сепаратисти продовжують мінометні обстріли передових укріплень сил АТО біля Станиці Луганської.

Водночас, за його словами, на донецькому напрямку ситуація залишається надзвичайно напруженою – тут бойовики ведуть вогонь по українських військових одночасно з південного та східного напрямку.

«Зокрема після опівночі ворог обстріляв з танків наші укріплення в Троїцькому. За даними розвідки, ворог тримає свою бронетехніку у м. Алмазна. Також пізно ввечері противник знову застосував реактивну артилерію. За даними розвідки, ворожі установки «Град» підтягнуті на декілька кілометрів ближче до лінії фронту, і розташовані прямо у житлових кварталах Первомайської агломерації», – зазначив він.

За даними речника АТО, на західних околицях Донецька без змін: бойові дії ведуться цілодобово, бойовики знову здійснили артобстріл житлових кварталів Авдіївки.

Лисенко також повідомляє, що на маріупольському напрямку сепаратисти перейшли до тактики відкритого застосування важкого озброєння, в тому числі – у світлу пору доби. Зокрема із120-міліметрових мінометів були обстріляні позиції сил АТО біля Старогнатівки, а зі 152-міліметрових гармат – село Орловське, також пізно ввечері сили АТО вступили у бій з бойовиками у Широкині – зіткнення тривало близько години, атаку успішно відбито.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 24 польоти ворожих безпілортників, зазначають у штабі АТО.

Водночас угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним, спростовує інформацію про наступ бойовиків поблизу Старогнатівки. Сепаратисти кажуть, що «це просто вкидання, щоб звинуватити нас у зриві мінських домовленостей».

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG